Broileri,  Riisi

Kantoninkanaa

Pidän kovasti kiinalaisesta ruuasta, mutta välillä ravintoloissa se tuntuu valtavan rasvaiselta. Siksi kiinalaista ruokaa on mukavaa tehdä itse kotona, niin pystyy hieman rajoittamaan rasvan määrää. Tämän ohjeen tein keskellä kiireistä arkiviikkoa ja tein kastikkeen jo edellisenä iltana, se nopeutti ruuan valmistumista työpäivän jälkeen ennen poikien treenejä valtavasti.

Tämän ohjeen olen repäissyt talteen jostain lehdestä, mutta sivuilla ei lue mistä, veikkaan Kodin Kuvalehteä. Omaan annokseemme laitoin 2 pakettia broileria ja sokeriherneitä ja porkkanaa hieman ohjetta enemmän. Kastike määrä oli sama.

Kantonin kanaa

Ohje:

Kastike:

2 dl mietoa kanalientä

2 rkl kuivaa valkoviiniä

4 rkl soijakastiketta

4 tl (ruokokide)sokeria

4 tl seesaminsiemenöljyä

4 tl maissijauhoja

1 rkl vettä

ripaus suolaa

2 rkl silputtua kevätsipulia/ruohosipulia

2 rkl raastettua inkivääriä

Kantoninkana:

2 rkl rypsiöljyä

400 g broilerin (sisäfilettä)

2 porkkanaa pieninä tikkuina

10 cm pala kiinankaalia

1 dl kanalientä

2 dl sokeriherneitä (pakasteesta)

Kevätsipulia silputtuna

Mustapippuria ja suolaa

Aloita kastikkeen valmistuksesta. Sekoita kanaliemi, valkoviini, soija, sokeri, seesaminsiemenöljy sekä suola kattilassa. Lisää inkivääri ja silputtu sipuli. Keitä kastiketta hetki kasaan. Sekoita lasissa maissijauhot ja vesi. Valuta neste kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita kastiketta hetki, kunnes se paksuuntuu. Ota pois liedeltä.

Kastike valmistuu

Jos käytätä sokerikerheitä pakkasesta, ota ne sulamaan. Kuori porkkanat ja leikkaa tikuiksi. Leikkaa broileri suupaloiksi. Silppua kiinankaali. Kuumenna öljy wokissa, lisää broileri ja paista kypsiksi. Mausta miedosti mustapippurilla ja suolalla. Nosta broilerit pois wokista. Lisää hieman öljyä-jos on tarpeen ja lisää porkkanat ja kanaliemi. Kypsennä muutama minuutti kannen alla. Porkkanat saavat jäädä hieman napakoiksi. Lisää kiinankaali ja sokeriherneet. Kypsennä pari minuuttia, varmista että sokeriherneet ovat sulaneet ja lämmenneet kunnolla. Lisää kastike. Kun kastike kiehuu, lisää broilerit. Koristele kevätsipulilla ja tarjoa jasmiiniriisin kera.

Kastike valmistuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *