Jauheliha,  Riisi

Libanonilaiset lihapullat

Tämä ohje on Yhteishyvän resepeteistä ja olen tehnyt tätä ensi kertaa jo 2008. Olin jo unohtanut koko ohjeen, kunnes se tuli vastaan reseptikokoelmaani selaillessani. Kuten niin monella muullakin, yksi arjen käytetyimmistä raaka-aineista on jauheliha, mutta siihen tarvitsee vaihtelua. Tämä ohje on mielestäni erittäin hyvää vaihtelua perusjauheliharuokiin. Teen meillä annoksen tuplana eli 800g jauhelihaa, koska pojat syövät tässä iässä jo melko paljon. Kananmunia laitoin kuitenkin vain yhden, en tuplana. Ja jos muutama pulla jää ylitse, ne voi hyvin syödä seuraavana päivänä.

Libanonilaiset lihapullat, avokadihakkelus, riisi ja tzatziki

Ohje:

400 g jauhelihaa

1 tl suolaa

1/2 punaista chiliä

2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

1 viipale murennettua vaaleaa leipää

1 kananmuna

2-3 valkosipulinkynttä

1 rkl tuoretta minttua (tai kuivattuna)

1 tl raastettua sitruunan kuorta

2 rkl ruohittuja pinjansiemeniä

Avocadohakkelus:

1 avocado kuutioina

Kourallinen kirsikkatomaatteja puolitettuina

1 pieni punasipuli pieneksi silputtuna

1 rkl minttua/lehtipersiljaa

Suolaa, mustapippuria, pieni tilkka hyvää oliiviöljyä

Tzatziki:

1 prk turkkilaista jogurttia

1/ 2 kurkku raastettuna

1/2 sitruunan mehu

1 valkosipuli silputtuna

(Mintun lehtiä)

Suolaa, mustapippuria (ja ripaus juustokuminaa jauhettuna)

Silpu chili, valkosipuli, lehtipersilja ja raasta sitruunan kuori, murusta leipä ja sekoita ainekset keskenään.

Pyöryköiden mausteet

Muotoile taikinasta pyöryköitä tai soikioita ja paista uunissa 200 C noin 15 minuuttia. Valmista sillä aikaa avocadohakkelus. Silppua hakkeluksen ainekset ja yhdistä ja jätä maustumaan. Valmista tzatziki sekoittamalla ainekset keskeneään ja jätä tzatziki hetkeksi jääkaappin maustumaan. Keitä riisi. Yleinen ohje on 0,75dl kuivaa riisiä per ruokailija, mutta meillä teen usein 1dl per lapsi ja 0,75 per aikuinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *