Aasia,  Broileri,  Nuudeli

Lempeä punainen broilericurry

Tämä curry on kulkenut mukani jo vuosia, jos en väärin muista, niin ihan vuosituhannen alusta lähtien. Ohje on Kodin Kuvalehdestä. Broileri kypsyy tässä kypsäksi kookosmaidossa, ja siitä tulee lempeyttä makuun. Voit aivan hyvin käyttää myös keltaista tai vihreää currypastea, jos sitä on kaapissasi, mutta punaista ei.

Ohje:

400 g broileria

2-3 rkl rypsiöljyä

1-2 rkl punaista currypastea (2 rkl on vahva annos)

2 valkosipulinkynttä

400ml kookosmaitoa

1 1/2dl kanalientä

1-2 rkl kalakastiketta

1 rkl ruokosokeria

(2-3 kuivattuja kaffirlimetin lehtiä)

1 punainen chili silputtuna ilman siemeniä

Tuoretta korianteria

400g nuudeleita

Leikkaa broileri suupalankokoisiksi paloiksi. Kuori ja silpu valkosipuli. Kuumenna öljy, lisää currypaste ja valkosipulit ja hauduta muutama minuutti. Sekoittele, älä anna valkosipulien palaa. Lisää kookosmaito ja kuumenna. Lisää broilerit kookosmaidon joukkoon ja anna kypsyä 10-15 minuuttia. Lisää kanaliemi, kalakastike ja sokeri. Sekoita ja hauduta vielä 5 minuuttia. Tarkista, että broileri on kypsää.

Keitä nuudelit ohjeen mukaan. Valuta ja lisää kastikkeen joukkoon. Koristele silputulla chilillä ja korianterilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *