Talvisin keitot puhuttelevat ja niitä tekee mieli, kun pääsee kylmästä lämpimään kotiin. Tänään oli Helsingissä kunnon pakkaspäivä, -16c, joten ohjeeksi valikoitui helposti tämä lempeän makuinen Pho-keitto. Olin tällä viikolla ostanut neljän päivän ruuat jo maanantaina ja tämä keitto jäi jäljelle torstaihin ja juuri silloin sopvasti pakkanen putosikin melko alas.
Tässä keitossa broileri keitetään liemessä, se kypsyttää mielestäni broilerin hyvin lempeän makuiseksi. Ohje on repäisty talteen joskus vuosien kuluessa Menaiset lehdestä. Annokseen kuuluu myös thaibasilika, mutta sitä ei ollut minulla tällä kertaa saatavilla, ilmankin pärjää!

Ohje:
400 g maustamaton broilerin (sisä)fileetä
4 cm pala inkivääriä
4 valkosipulikynttä
1 punainen chili
1/2 rkl öljyä
1 1/4 l vettä
2 kanaliemikuutiota
2 tähtianista
1 tl (ruokokide)sokeria
1 rkl kalakastiketta
250 g nuudelia
Lisukkeet:
4 kevätsipulia
2 limettiä
1 dl paahdettua sipulia
4 rkl suolapähkinöitä
1/2 ruukkua korianteria silputtuna
(1/2 ruukkua thaibasilikaa silputtuna)
Kuori inkivääri. Poista chilistä siemenet ja valkoiset osat. Nuiji lihanuijalla tai kaulimella inkivääriä ja valkosipulia hieman, että niiden pinta hajoaa. Lämmitä öljy ja lisää inkivääri, valkosipulit (kokonaisina) ja chili pataan. Paista niitä 5 minuuttia. Lisää vesi, liemikuutiot, kalakastike, tähtianikset ja sokeri. Hauduta 10 minuuttia. Leikkaa sillä aikaa broileri pieniksi suupaloiksi.
Ota chili, inkivääri ja valkosipulit pois liemestä. Lisää broileri kuumaan liemeen ja kypsennä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Keitä tällä aikaa nuudelit ja laita nuudelit pataan broilerin joukkoon, kun broilerit ovat kypsiä.
Silpu lisukkeet sillä aikaa valmiiksi erillisiin tarjoiluastioihin, jotta kaikki voivat annostella lautaselleen mitä haluavat.